Grote

Agapornis leren praten bobbi eden neuken

Maandag 17st, December 2017 2:14:51 Am
[BANCHOR] penial massage
Stuur een gratis bericht
naar mandieboo
Online
mandieboo
  • 47 jaar Vrouw, Meisje
  • Gelin, Netherlands
  • Urdu(Bekwaamheid), Perzisch(Vloeiend)
  • Chemicus, Stilist, Politieagent
  • ID: 4519346314
  • Vrienden: WOWKHRiku, Beanieface
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 165 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinken / Nee
Contacten
Naam / Miranda
Profiel bekijken: / 6656
Nummer: / +312999-528-16

Beschrijving:

Agapornissen zijn ontzettend leuke en boeiende vogels waar u heel veel plezier van kunt hebben. Als u overweegt een Agapornis aan te schaffen, zijn er echter wel een paar aandachtspuntjes welke kenmerkend zijn voor deze vliegacrobaten.

Het vogeltje doet zijn naam als liefdesvogeltje ook echt eer aan. Als de vogeltjes een stel hebben gevormd, dan zijn ze een hecht koppel voor het leven. De vogeltjes zitten dan steeds heel dicht bijelkaar en verzorgen elkaars vederpak. U zult begrijpen dat bij het houden van de vogels de voorkeur uitgaat naar een stelletje. Wilt u toch liever één agapornis, omdat u hem bijvoorbeeld tam wilt maken, dan moet u er rekening mee houden dat de vogel naar één persoon toetrekt.

De agapornis is erg monogaam en kiest zijn of haar partner voor het leven. Dit kan natuurlijk voor een hele hechte band zorgen, maar onderschat niet hoeveel aandacht u de agapornis dagelijks moet geven.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de agapornis een harde schrille stem heeft die u niet zomaar uit kunt zetten. Helaas behoort deze dwergpapegaai niet tot de papegaaien die u kunt leren praten. Gelukkig is de agapornis een sterke vogel die wel 15 jaar kan worden. U kunt dus heel lang genieten van uw vogelkameraadje s.

Agapornissen worden tot de wassnavel papegaaien lonïni gerekend en worden ook wel dwergpapegaaitjes genoemd. Van oorsprong komen de agapornissen uit Afrika. Er bestaan heel wat soorten agapornissen, die we kunnen verdelen in twee groepen. De eerste groep kunnen we herkennen aan de bevederde witte oogring en aan het nestelgedrag.

Tot de andere groep agapornissen, de zogenaamde roseicollis, behoren vijf ondersoorten. We hebben het dan over de: - Agapornis Roseicollis de perzikkop agapornis - Agapornis Taranta de abessijnse agapornis - Agapornis Cana de grijskop agapornis - Agapornis Pullaria de roodmasker agapornis - Agapornis Swinderniana de groenkop agapornis.

Wat opvallend is bij de groep roseicollis is het klemmen van nestmateriaal tussen de veren om het mee te kunnen nemen naar het nest. Agapornissen zijn levendige, ondernemende vogels die graag klauteren en klimmen. Deze dwergpapegaaien hebben een vrij grote kooi nodig met dwarsliggende tralies, zodat ze lekker kunnen klimmen.

In de natuur vliegt de agapornis heel wat kilometers per dag. In de kooi of binnenvolière lukt dat natuurlijk niet. Daarom zou het fijn zijn als de vogel af en toe los zou mogen vliegen let wel op deuren en ramen, ramen ook afschermen.

Dit zijn houten speelplaatsen op een plateau. De vogel kan zich buiten de kooi prima vermaken in zijn eigen speeltuin. In de kooi strekt de vogel ook af en toe zijn vleugels door bijvoorbeeld heel hard op zijn stok te gaan fladderen.

In een te kleine kooi zou de vogel zijn vleugels kunnen beschadigen. De kooi moet van stevige materialen gemaakt zijn, zodat de agapornis met zijn krachtige snavel de kooi niet kapot kan krijgen en kan ontsnappen. Let er goed op waar u de kooi plaatst. De kooi moet op een tochtvrije plaats staan en niet in direct zonlicht of bij de verwarming in verband met te grote temperatuurverschillen. Agapornissen kunnen ook heel goed in een buitenvolière overwinteren als ze maar een vorstvrij nachthok hebben.

Als u de agapornis tam wilt maken, kunt u beter geen spiegeltje in de kooi hangen. Bodembedekking hoort natuurlijk ook in de kooi. Het beste kunt u Corbo dit zijn maïskorrels of houtkorrels gebruiken. Deze korrels absorberen heel goed en stuiven niet zoals schelpenzand doet. U hoeft de kooi dan ook minder vaak schoon te maken. Uw vogel vindt het ook heerlijk om regelmatig een bad te nemen.

Zorg dat het badwater niet te koud is en voeg er een schepje badzout aan toe. Een wasbeurt in een badje met badzout is ideaal voor een gezonde, schone en gladde bevedering, zorgt voor een optimale verenwissel tijdens de ruiperiode en de vogel kan zich ontdoen van  stof en andere ongemakken.

Agapornissen zijn vogels die grof parkietenzaad eten. We hebben dit in zakken, waaraan u zelf nog eikrachtvoer en vitamines moet toevoegen. Het nadeel van dit voer is dat het een vrij eenzijdig zadenbestand heeft. Het beste kunt u dus een volledig compleet voer geven, zoals XtraVital grote parkietenvoer. Dit voer biedt een brede verscheidenheid aan en de acceptatie is erg goed. Met het bijvoeren van zonnepitten moeten we voorzichtig zijn, omdat deze oliehoudend zijn en de vogel zo snel te vet wordt.

Trosgierst is wel een gezonde lekkernij dat tevens verveling tegen gaat. U kunt de vogel ook af en toe snoepzaad, snoepstengels of speciale vogelsnoepjes geven om te verwennen. Er bestaan ook speciale plantjes voor vogels: Golliwoog. Deze verse plantjes bevatten een bron aan vitaminen en mineralen.

Hierdoor zijn ze een prima aanvulling op de voeding en ze bevorderen tevens de spijsvertering. Wat beslist niet mag ontbreken op het menu is een bakje met vogelgrit. Dit heeft de vogel nodig om in zijn tweede maag de spiermaag zijn voedsel te kunnen vermalen. Voor de kalkvoorziening hangen we een hard piksteentje op. Een stuk Sepia is minder geschikt, omdat dit te zacht is waardoor de agapornis teveel kalk binnen krijgt.

Dagelijks moet de agapornis worden voorzien van vers water en nieuw voer. Eenmaal per week moet de kooi helemaal worden schoongemaakt. In de meeste schoonmaakmiddelen zitten chemicaliën, deze kunnen allergieën of vergiftigingen veroorzaken.

Wees voorzichtig met deze middelen en gebruik bij voorkeur een product dat speciaal voor het reinigen van dierverblijven is vervaardigd. Ter voorkoming van wormen, luis en mijt wordt er één keer per kwartaal een pipetje anti-parasiet in de nek gegeven. Een barrabandparkiet heeft een grote kooi nodig, ook al laat u hem meestal vrij rondvliegen.

De kooi moet zo ruim mogelijk zijn. Koop een kooi met veel horizontale tralies zodat hij hierlangs goed kan klimmen. In de kooi moeten zitstokken, nog wat speelgoed, een voerbakje en een drinkbakje zijn, die niet door uitwerpselen bevuild kunnen worden. En verder stelt hij prijs op een vers wilgentakje op gezette tijden, om op te knagen en op te bijten. De bodem bedekken we met Corbo, beukenhout of schelpenzand.

De voorkeur gaat uit naar Corbo maïskorrel omdat dit stofvrij is en heel goed absorbeert. Bij elke bodembedekker ook bij schelpenzand is het van belang dat er altijd een bakje grit bij word gegeven, hier eet de vogel naar behoefte van en vermaalt zo de zaadjes in zijn maag.

Een vogelbad zal uw barrabandparkiet ook waarderen. Laat het bad echter niet de gehele dag hangen want dan gaat de barrabandparkiet mogelijk vervuild water drinken nadat hij zich heeft gewassen.

In de natuur eet de barrabandparkiet gevarieerd en meerdere soorten zaden per dag. De meeste voeders zijn vrij eenzijdig en bevatten gemiddeld maar zes soorten zaden. Daarnaast moet iedere dag eivoer en vitamines gegeven worden. Wij adviseren u XtraVital grote parkietenvoer te voeren, dat wel uit 30 verschillende soorten zaden bestaat.

Het voer bevat naast de vele zaden, granen en vruchten ook eivoer. Deze combinaties maakt het een compleet voer. Het eivoer bevat namelijk alle vitamines, mineralen en essentiële aminozuren die een vogel nodig heeft.

De acceptatie van XtraVital grote parkietenvoer is heel erg goed omdat het is bereid met zuivere bloemhoning waar de vogels dol op zijn. Zorg ervoor dat dit voer de hele dag beschikbaar is en dagelijks ververst wordt lege zaaddoppen wegblazen. Hetzelfde geld voor zijn drink- en badwater. Af en toe een stengeltje trosgierst vind hij lekker en het is bovendien gezond. U mag hem ook verwennen met speciale vogelsnoepjes of een klein stukje fruit of groenvoer.

In de kooi kan een kalkblokje worden opgehangen. U kunt het beste kiezen voor een blokje met toevoeging van jodium. Als de barrabandparkiet dit niet krijgt zou hij een schildklierafwijking kunnen krijgen.

Vogels hebben twee magen; de kliermaag en de spiermaag. In de kliermaag worden sappen toegevoegd en in de spiermaag word door het samentrekken van de maag en met behulp van grit het voer vermalen om goed verteerd te kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat er voor de vogel altijd voldoende grit aanwezig is.

Ook als u als bodembedekking schelpenzand heeft moet u grit aan de vogel geven. De schelpjes uit het zand worden namelijk te week door de sappen in de kliermaag zodat ze in de spiermaag geen functie meer hebben. Een gezonde barrabandparkiet is levendig, en laat zich regelmatig horen. Is zijn gezondheid niet zo goed, dan blijft hij op de bodem van zijn kooi slapen of steekt hij overdag de kop tussen de opgezette veren. Warmte kan hem vaak al veel goed doen.

Maar aarzel niet om ons te raadplegen. Wij zullen u adviseren, en zo nodig naar de dierenarts verwijzen. Eenmaal per week moet de hele kooi dus ook de zitstokken een schoonmaakbeurt hebben. Als de barrabandparkiet vrij door de kamer mag vliegen, moet u ervoor zorgen dat hij niet van de planten kan eten omdat sommige giftig zijn. Ook moet u er voor zorgen dat de parkiet niet tegen de ramen vliegt, dit is soms direct fataal.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl