Oma

Buikkrampen na seks neuken in hotel

Dinsdag 15st, Juni 2018 2:51:10 Am
[BANCHOR] latinboyz augie
Stuur een gratis bericht
naar MitchW
Online
MitchW
  • 23 jaar Vrouw, Ram
  • Ouddorp, Netherlands
  • Japans(Basic), Russisch(Gemiddeld)
  • Oncoloog, Bankier
  • ID: 5341858285
  • Vrienden: ROBDOG60, karllindberg, swillsea
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 152 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinker / Ja
Contacten
Naam / Margie
Profiel bekijken: / 8368
Nummer: / +312429-459-66

Beschrijving:

Hier vind je betrouwbare en actuele informatie over uiteenlopende medische aandoeningen. Geschreven door medisch specialisten, huisartsen en paramedici, allemaal deskundig rond specifieke diagnoses.

Kijk rond op de site, lees wat je boeiend vindt, print of download wat je nodig hebt. Bepaal daarna wat deze informatie je waard is. Hartelijke dank voor uw bijdrage OK. Welkom op SpreekuurThuis. Dank u wel namens ons team van experts! Doneer nu Euro.

Informatie Inleiding. Wat is endometriose? De verschijnselen van endometriose. Geen typische endometrioseklachten. Ergste klachten. Verloop van klachten. Problemen bij seks. Klachten bij ontlasting. Klachten bij plassen. Verminderde vruchtbaarheid. Andere klachten. Het ontstaan van endometriose. De diagnose. De behandeling van endometriose. Gevolgen voor de vruchtbaarheid. De kosten. De toekomst.

De sociale gevolgen van endometriose. Veelgestelde vragen. Endometriose Stichting. Auteur: Dr. Annemiek Nap, Dr. Wim Willemsen en Prof. Thomas D'Hooghe   In samenwerking met :. De verschijnselen van endometriose zijn zeer divers. Volgens sommigen heeft iedere vrouw wel een beetje baarmoederslijmvlies op plaatsen buiten de baarmoeder, maar geeft dit niet bij alle vrouwen aanleiding tot klachten.

Er zou dus een verschil kunnen zijn tussen het verschijnsel endometriose de aanwezigheid van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder en de ziekte endometriose de aanwezigheid van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder en klachten daarvan. Geen typische endometrioseklachten Omdat endometriose op veel verschillende plaatsen in de buik kan voorkomen, kan er ook een uitgebreid scala aan klachten en verschijnselen optreden.

Klachten kunnen ook in allerlei maten van ernst voorkomen. Doordat endometriose zich op zo veel verschillende manieren kan presenteren, is het voor artsen vaak moeilijk om de juiste diagnose te stellen.

Het komt voor dat een vrouw jarenlang rondloopt met haar klachten en naar allerlei artsen verwezen wordt zonder dat die herkennen dat de vrouw endometriose heeft. De oorzaak van de klachten kan bijvoorbeeld ook gezocht worden in darmproblemen, reden voor belastende darmonderzoeken. Er zijn helaas nogal wat vrouwen met buikpijnklachten op basis van niet-onderkende endometriose, die niet serieus genomen worden.

Dit gegeven alleen kan aanleiding geven tot veel psychische spanningen, problemen in een relatie of op het werk. Veel voorkomende klachten en verschijnselen van endometriose zijn: - Buikpijn - Problemen bij seks - Klachten bij ontlasting - Klachten bij plassen - Verminderde vruchtbaarheid - Moeheid - Opgeblazen gevoel - Stemmingswisselingen - Hoofdpijn.

Pijn De belangrijkste klacht van vrouwen met endometriose is pijn. Het slijmvlies in de baarmoeder wordt iedere maand opgebouwd en vervolgens tijdens de menstruatie afgestoten. Het baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder zit, maakt dezelfde processen door van maandelijkse opbouw en afbraak. Doordat deze processen normaal gesproken niet buiten de baarmoeder voorkomen, ontstaat er irritatie van het weefsel dat om de endometriosehaarden heen zit.

Deze irritatie kan weer leiden tot een ontstekingsreactie. Een onsteking kan bovendien aanleiding geven tot de vorming van verklevingen. Verklevingen zijn bindweefselstrengen die zich vormen tussen verschillende organen in de buik, of tussen een orgaan en de buikwand. De verklevingen op zich kunnen ook weer pijn veroorzaken.

Chocoladecyste Een andere oorzaak van pijn is de aanwezigheid van een endometriosecyste op een eierstok, zeker als dit samengaat met vergroeiingen tussen eierstok, eileider en bekkenwand. Wanneer hij barst komt de inhoud van de cyste , meestal oud bloed, in de buikholte terecht.

Hierdoor wordt het buikvlies geprikkeld en ontstaat acuut een pijnlijke buik. In zeldzamere gevallen treedt een buikvliesontsteking op wanneer een chocoladecyste gesprongen is. Ergste klachten Diepe endometriose veroorzaakt over het algemeen de ernstigste klachten. Deze pijn neemt nog toe wanneer de endometriosehaard aangeraakt wordt, bijvoorbeeld bij het dragen van een tampon, bij inwendig onderzoek of bij seks. De pijn treedt vooral op wanneer er endometriose aanwezig is in de ruimte tussen de vagina en het laatste stukje van de darm, dus in het septum rectovaginale.

Ook endometriose in de holte die daar net boven ligt, en die het cavum Douglasi genoemd wordt, is berucht vanwege de ernstige pijn. Het kan ook gebeuren dat endometriosehaarden doorgroeien tegen andere organen van het lichaam aan. Wanneer een endometriosehaard tegen een zenuwbaan aangroeit die bijvoorbeeld naar het been of de rug gaat, kan de pijn uitstralen naar die gebieden. Ook kan er gedeeltelijke uitval van die zenuwen optreden door de druk van een endometriosehaard. Microscopische weergave van een endometriosehaard met een zenuw er vlakbij.

Zo kan endometriose eruitzien als het door een microscoop wordt bekeken. Een endometiosehaard bestaat uit klierweefsel en uit steunweefsel stroma genoemd. In deze figuur is duidelijk een zenuw zichtbaar die in de endometriosehaard is gegroeid. Verloop van klachten Meestal begint de pijn bij vrouwen die al een aantal jaren menstrueren. Eerst is er vooral pijn tijdens de menstruatie dysmenorroe , als het baarmoederslijmvlies wordt afgestoten.

Bij veel vrouwen met endometriose blijft dit zo, maar bij anderen neemt de pijn in de loop van de jaren ernstiger of langduriger vormen aan. Tijdens het verloop van de ziekte treedt de pijn soms steeds vroeger in de cyclus op. Soms is er zelfs een chronische pijn, die verergert tijdens de menstruatie.

Vrouwen met endometriose vertellen over de pijn die zij ervaren in termen als constant, zeurend, drukkend, diep, vervelend, zwaar. Ze voelen de pijn in de hele onderbuik, tussen de navel en het schaambeen. Er is geen relatie tussen de ernst van de endometriose en de ernst van de pijn. Vrouwen met zeer ernstige endometriose kunnen volledig klachtenvrij zijn, waar vrouwen met slechts geringe endometriose ernstige klachten kunnen hebben.

De diepte van de doorgroei van endometriose in onderliggende weefsels is wel gerelateerd aan de ernst van de pijn: hoe dieper de ingroei, hoe ernstiger de pijn. Verder hangt de ernst van de klachten af van de plaats waar de endometriose zich bevindt.

Endometriose op de ophangbanden van de baarmoeder en diepe endometriose veroorzaken vaak veel pijn. Overigens verminderen na de overgang de klachten bij de meeste vrouwen. Problemen bij seks Veel vrouwen met endometriose hebben pijn bij seks. In medische termen wordt pijn bij seks dyspareunie genoemd. Met name diepe endometriose veroorzaakt deze klachten.

De pijn is vooral aanwezig bij het doorstoten van de penis diepe dyspareunie. Tijdens seks komt de penis tegen de baarmoedermond aan, en tegen de onderkant van de vaginawand waar de darm dicht tegen de vagina aan ligt. Dit is het gebied van het septum rectovaginale, waar de diepe endometriose voorkomt.

Door de aanraking van de endometriosehaarden treedt irritatie op en kan een eventueel aanwezige ontstekingsreactie worden geprikkeld. Hierdoor kan seks erg pijnlijk zijn. Soms is de pijn zelfs zo hevig dat het gewoon onmogelijk is om seks te hebben wanneer er diepe endometriose zit. Hetzelfde geldt voor het gebruiken van tampons. Wanneer de vrouw bij seks eenmaal pijn heeft ervaren, kan ze bewust of onbewust haar bekkenbodemspieren gaan aanspannen als ze een volgende keer seks probeert te hebben.

Dit aanspannen wordt veroorzaakt door angst voor de pijn. Maar door het aanspannen zal ze vervolgens opnieuw pijn hebben, omdat het moeilijker is om de penis in de vagina te brengen als de bekkenbodemspieren aangespannen zijn. Door de pijn nemen vervolgens de zin in seks en de opwinding af, en wordt de vagina minder vochtig.

Al deze processen versterken dan weer de pijn en de angst. Er kan op die manier een vicieuze cirkel van pijn en angst ontstaan die moeilijk te doorbreken is. Het gevolg kan zijn dat een vrouw probeert om seks te vermijden. Het is soms moeilijk om over problemen bij seks te praten, omdat het onderwerp gevoelig ligt of omdat men niet gewend is het erover te hebben. Ook schaamtegevoelens kunnen een rol spelen, of het niet willen kwetsen van de partner. Onbegrip van de kant van de partner kan hiervan het gevolg zijn, vooral wanneer hij of zij niet weet waarom seks voor de vrouw niet prettig is.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl