Oma

Meisje nummer 18 meiden van holland xxx

Woensdag 14st, Juni 2018 10:49:41 Am
[BANCHOR] chyna biceps
Stuur een gratis bericht
naar historian333
Offline
historian333
  • 25 jaar Vrouw, Geit-gehoornd
  • Betterszwag, Netherlands
  • Telugu(Vloeiend), Tamil(Elementair)
  • Vertaler, Operateur
  • ID: 3614672825
  • Vrienden: ERROR372, marcus83276, tim1heine, miss-wright
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 4
Hoogte / 181 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Ja
Drinken / Nee
Contacten
Naam / Pamela
Profiel bekijken: / 2868
Nummer: / +312379-765-79

Beschrijving:

Meisje nummer achttien Anna Woltz. In Culemborg staat nog het gebouw dat ooit het Elisabeth Weeshuis was. Het meisjesgedeelte is het museum, het jongensgedeelte is nu de bibliotheek. Het speelt zich af in De kinderen moesten hun verzorger Vader en Moeder noemen, iets waar Hanna in het boek moeite mee heeft.

Ze had toch al een moeder? En dat is niet die mevrouw, hoe lief ze misschien ook is. Het jaarlijkse toneelstuk, het controleren van de aardappelschillen, het was allemaal waar. Hanna en Koosje zijn evenwel uit de hoed van de schrijfster afkomstig. Hun vader is maanden eerder omgekomen bij een ongeluk in de fabriek, en nu is moeder ziek geworden.

Als men ziet dat het erg slecht gaat, wordt de zevenjarige Koosje uit logeren gestuurd. Zij is dus niet thuis als hun moeder sterft en Hanna naar het Weeshuis wordt gebracht. Hanna is dan elf jaar. Hoewel het niet tot haar doordringt waarom die man Koosje wilde, weet ze wel dat ze niet van haar gescheiden wil zijn. Ze hebben niemand anders meer, ze horen samen. Ze is vastbesloten om Koosje terug te halen. De protectoren zijn niet van plan haar daarbij te helpen. Ze vinden haar maar een brutaal nest.

Ze staat er alleen voor en het is voor de wezen verboden om alleen de straat op te gaan. Tegen alle regels in doet Hanna dat toch…. Het is een klein ontroerend verhaal waarbij het vooral gaat om te vertellen hoe het er aan toe ging in een weeshuis. Misschien is het wat ongeloofwaardig. Hanna is we gekleed in jongenskleren, maar dan nog. Maar dat maakt niet uit.

Zo kan de schrijfster nog een ander stukje geschiedenis vertellen: over het fabriceren van sigaren, over de manier van reizen in die tijd.

Het is door die zoektocht ook en spannend verhaal geworden, vlot verteld, met veel dialogen. De foto op de voorkant van het boek is een deel van de foto die op de binnenflappen staat. Die foto is echt. Je ziet hoe de jongens en meisjes gekleed gingen.

Copyright © leestafel. Indien nodig kunt u contact opnemen met de beheerder van Leestafel, e-mail: Dettie leestafel. Tegen alle regels in doet Hanna dat toch… Het is een klein ontroerend verhaal waarbij het vooral gaat om te vertellen hoe het er aan toe ging in een weeshuis.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl