Oma

Single meisjes ontmoeten alcohol en seks

Dinsdag 25st, Maart 2017 1:55:13 Am
[BANCHOR] ftv foto's
Stuur een gratis bericht
naar Morjoko
Offline
Morjoko
  • 26 jaar Vrouw, Krab
  • Ouddorp, Netherlands
  • Hindi(Vloeiend), Spaans(Elementair)
  • Geneticus, Biofysicus
  • ID: 2971536673
  • Vrienden: jrbraddick
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / Nee
Hoogte / 171 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinker / Nee
Contacten
Naam / Sophie
Profiel bekijken: / 7349
Nummer: / +312215-117-63

Beschrijving:

Er is iets curieus aan de hand in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad werkt als een magneet op hoogopgeleide vrouwen. Momenteel is 43 procent van de Amsterdamse vrouwen onder de 30 hoogopgeleid, tegenover 38 procent van de mannen onder de Niet direct nieuws om een noodtoestand over uit te roepen. Maar dat surplus aan jonge, hoogopgeleide vrouwen zorgt voor een oververhitte datingmarkt, waar vrouwen eindeloze concurrentie hebben en mannen in een luxepositie verkeren.

Nu ben ik zelf geen groentje in de datingweide. Daar had ik mezelf tenminste van overtuigd, met zeven jaar Amsterdamse datingervaring op zak. Maar de afwijzingen lijken steeds harder te worden en het algehele unheimische Gefühl na een gestrande date steeds groter. Zo datete ik recentelijk een maand zorgeloos met een heerschap, toen hij me vertelde dat hij op vakantie ging met zijn ex.

Als we even naar de spelregels kijken, was de Amsterdamse datingmarkt altijd redelijk rechttoe rechtaan en niet te vergelijken met de situaties van Carrie Bradshaw en consorten in New York. Geen lavish cocktaildates of dinners of playing hard to get. In Nederland ontmoet je iemand online of IRL , ga je op een paar dates en bedenk je dan na date vier of vijf: is dit wat?

Zo niet, dan kan dat netjes beëindigd worden. Maar de laatste tijd is dat proces steeds complexer en onduidelijker geworden. Het dateklimaat in Mokum begint steeds meer op dat van het oververhitte New York te lijken, waar hoogopgeleide single vrouwen op Manhattan daten tot ze een ons wegen, maar Mr.

Right niet tegenkomen. De ratio tussen single vrouwen en single mannen in de Upper East Side is een shocking 2 op 1. In Amsterdam gaan we steeds meer toe naar een soortgelijke situatie. Overigens trek ik hier aan het kortste eind: in mijn geliefde buurt Oud-West is de disbalans man-vrouw het allerergst met jonge vrouwen op elke jonge mannen. De Amsterdamse man lijkt zich maar al te bewust te zijn van zijn numerieke voordeel, en wordt met zijn vage gedrag, ghosting , en geflierefluit steeds meer een, pardon my French , hufter.

Nu vond ik mezelf na het ik-ga-nog-even-op-vakantie-met mijn- ex-verhaal al zielig, de anekdote van Roos 27 , spant toch wel de kroon als het om asociale dates gaat.

Voilà, de hufterige man. Het zijn niet alleen de mannen die het ons lastig maken. Met meer hoogopgeleide vrouwen in de hoofdstad dan ooit veranderen de wetten in de betonnen jungle naar een survival of the fittest.

Want met een moordende concurrentie aan knappe, slimme, jonge vrouwen leggen we de lat voor onszelf alsmaar hoger. Ik betrap mezelf erop dat ik zenuwachtig wordt als ik in een bar of kroeg sta en merk dat het merendeel van de mensen vrouw is. En jong. En knap. Hoe kan ik indruk maken op die ene leuke man die aan de bar staat met tientallen andere gegadigden om me heen? En is die ene man aan de bar wel zo leuk, of wórdt hij aantrekkelijker omdat hij de enige is?

Tegelijkertijd rijst de vraag of de Amsterdamse man door deze Qual der Wahl niet juist de leuke vrouwen over het hoofd ziet. Op dinsdagavond een Tinder-date en op vrijdagavond iemand in de kroeg ontmoeten, de keuze is reuze. Zelf prefereer ik datingwise de oldschool tactiek. Het liefst parkeer ik me in een café aan de bar en blijf ik zitten tot er iemand op me afkomt. Dit omdat ik wil dat een man de eerste stap zet, en dan beslis ik binnen een minuut of ik ook maar enigszins interesse heb.

Eigenlijk ben ik met mijn one-too-many -Amerikaanse- romantische-komedies-gekeken-instelling waarschijnlijk hopeloos ouderwets, en mijn online dating cv is dan ook kort.

Eén week heb ik een Happn -profiel gehad, waarna ik binnen die week op twee compleet mislukte dates ging waarbij de mannen in kwestie in de verste verte niet leken op hun profielfoto er bestaan dus kleine Zweden , en ben er toen voor altijd mee opgehouden.

Mijn datingverhalen vanaf de barkruk verschillen echter niet drastisch van die van mijn tinderende medemens. Of je nu iemand ontmoet via Tinder, Happn of in de kroeg, in feite verandert het in de kern niet.

Boy meets girl. Girl meets boy. Behalve het aanbod zichtbaarder en toegankelijker maken, kunnen apps daar niets aan veranderen. Ik merk echter dat vriendinnen in mijn omgeving die net uit een lange relatie komen de grootste lol hebben in het daten. Beste vriendinnen Sascha 27 en Mirtemaaij 27 zijn zulke newly freed singles.

Het gaat vooral om de lol. Ik ga mijn droomman echt niet via Tinder tegenkomen. Hun lang-leve-de-lol- instelling lijkt te werken, en waarom wil dat bij mij de laatste tijd niet meer lukken? Ik wil geen toffe date hebben met een leuke vreemdeling om die vervolgens nooit meer te zien. Ik date om iemand te ontmoeten, een verkering, met wie ik in het weekend Netflix-marathons kan houden op de bank, bij wie ik de kleine lepel kan zijn, die mij begrijpt en bij wie ik mezelf kan zijn. Kortom: ik date niet meer om te daten.

En juist daarom is het zo lastig om te daten in een stad waar het gros van de mannen alweer on to the next is. Ik bewonder Sascha om haar avonturen, maar de grote vraag blijft: wat nou als je wél op zoek bent naar een vaste relatie? Mijn afwachtende, dame-in-nood-houding is wellicht hetgene dat mij verhindert om potentiële droommannen te ontmoeten.

Eigenlijk ben ik in the dating game gewoon lui geweest. En behoorlijk onfeministisch. Het leven is immers geen bouquetreeks-roman waarin ik de enige knappe jonge vrouw in het dorp ben, en een gespierde halfgod genaamd Fabio met wapperende haren me van mijn sokken blaast en zijn eeuwige liefde aan me verklaart onder toeziend oog van de maan. In het echte leven zijn er bijna twee keer zoveel vrouwen als mannen in mijn woonplaats en moet ik gewoon aan de bak als ik uit ben op echte liefde. En aan onzekerheden heb je dan, net als op de werkvloer, helemaal niks.

Met zoveel concurrentie en keus als in Amsterdam moet ik als moderne vrouw mijn eigen boontjes doppen. Bring on the competition. De spelregels? Doe het lekker zelf. Type zoekwoorden. Door Zoe Rosielle. Dit opiniestuk werd gepubliceerd in Vogue's maart nummer van Quentin de Briey. Meer lezen:. Meer van Opinie.

Advertentie - Lees hieronder verder. Bezoek deze plekken De meest romantische valentijnsfilms op Netflix Romantisch dineren op Valentijnsdag doe je hier.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl