Oude

Kans op soa na onveilige seks escort service hilversum

Dinsdag 18st, Augustus 2018 7:52:45 Am
[BANCHOR] hypnolove anime
Stuur een gratis bericht
naar Shichi88
Online
Shichi88
  • 23 jaar Vrouw, Tweelingen
  • Zandvoort, Netherlands
  • Russisch(Mooi zo), Russisch(Mooi zo)
  • Biofysicus, Journalist
  • ID: 2363195695
  • Vrienden: Phreedom, Namless, Shortydeee, lovnas5
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 4
Hoogte / 189 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Lucy
Profiel bekijken: / 3694
Nummer: / +312392-261-91

Beschrijving:

Het zijn besmettelijke ziekten die door onveilig vrijen kunnen worden overgedragen. Je kunt een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Je kunt er dan ook ongemerkt een ander mee besmetten. Die zitten in het slijmvlies, menstruatie bloed, sperma of vaginavocht van iemand die besmet is met een soa. Je kunt een soa oplopen door onveilig te vrijen met iemand die besmet is.

Het is onveilig als er contact is tussen de slijmvliezen van de penis, de vagina, de anus, de keel of de mond. Bijvoorbeeld bij vaginale of anale seks contact tussen penis en anus zonder condoom, of bij orale seks contact tussen mond en geslachtsdelen: pijpen of beffen zonder condoom of beflapje.

Je kunt ook besmet raken als je een vibrator of dildo direct na iemand anders gebruikt. Ook met je vingers kan je zo een SOA overdragen. Dit virus kan, behalve door vrijen, ook via vingers of handdoeken worden overgedragen. Schaamluis kan via handdoek of beddengoed worden overgedragen of direct van mens op mens. Per jaar wordt in Nederland bij ruim Het aantal neemt nog steeds toe.

Hoor jij of je partner bij een van deze risicogroepen? Het gaat alleen om een inschatting van de kans op soa. Of je echt een soa oploopt, hangt vooral af van of je veilig vrijt of niet. De meeste soa's zijn goed te behandelen, zeker in een vroeg stadium. Je op tijd laten behandelen heeft nog een voordeel: tijdens je behandeling is de kans dat je anderen besmet al veel kleiner. Dus denk je dat je misschien een soa hebt?

Wil je zekerheid hebben? Laat je dan testen. Bijvoorbeeld in deze situaties:. Heb je nooit onveilig gevreeën? En heb je ook geen klachten die kunnen wijzen op een soa? Dan hoef je je niet te laten testen. Je huisarts adviseert je welke testen zinvol zijn in jouw situatie. Ook bespreekt hij met je dat je een soa-test mogelijk zelf moet betalen. Je kunt je bij de huisarts laten onderzoeken op soa's. Afhankelijk van de soort soa gebeurt dat met:. Het kan kort of wat langer duren voordat een soa in bloed of urine zichtbaar wordt.

Bij hiv duurt het bijvoorbeeld ongeveer drie maanden vanaf de besmetting voordat het in het bloed is te ontdekken. Op chlamydia kunt je al ongeveer drie weken na besmetting worden getest. Heb je al verschijnselen van een soa? Dan is het wel zinvol om je meteen te laten testen. Veilig vrijen is de beste manier om soa's te voorkomen. Het gaat erom contact tussen de slijmvliezen van de penis, vagina, anus en mond te vermijden.

Zorg dat je altijd veilig vrijt. Vind je dit lastig? Probeer dan bij jezelf na te gaan hoe dat komt. Hoe denk je over het gebruik van condooms?

Wat is je gevoel daarbij? Praat er van tevoren samen over. Dat maakt het meestal gemakkelijker om samen toch veilig te vrijen.

Heb je een nieuwe vaste relatie? Gebruik minstens 3 maanden condooms. Willen jij en je partner na die 3 maanden zonder condooms verder? Laat je dan allebei testen op soa. Bel met spoed de huisartsenpost, huisarts, soa-poli, GGD infectieziekten of zelfs de eerste hulp van een ziekenhuis:.

Heb ik een soa? Print E-mail. Onderzoeken Veilig vrijen Hoe gaat het verder? Wanneer bellen? Meer informatie. In het kort In het kort Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening. Een soa kan ook klachten geven, zoals geelgroene afscheiding, branderig plassen, wratten, blaasjes, zweertjes of gele huid en geel oogwit. Denk je dat je een soa hebt?

Ook als je twijfelt. Video's Video's. Filmbestand mp4, minuten, 25mb Geluidsbestand mp3, minuten, 4mb Ondertitelingsbestand srt, 4kb © NHG Disclaimer.

Wat is het Wat is een soa? Wat merk ik Wat zijn de verschijnselen van een soa? Soa's geven lang niet altijd klachten. Maar de volgende verschijnselen kunnen wijzen op een soa: Bij vrouwen ongewone vaginale afscheiding meer, andere kleur of sterk ruikend zweer tjes , wratten of branderige blaasjes op de schaamlippen en de vagina vaginaal bloedverlies na geslachtsgemeenschap contactbloeding vaginaal bloedverlies tussen twee menstruaties in pijn in de onderbuik Bij mannen zweer tjes , wratten of blaasjes op de penis of eikel pus of waterig vocht uit de plasbuis druiper pijn of zwelling in de balzak, soms roodheid Bij vrouwen en mannen wratten of zweertjes bij de anus pijnlijk branderig plassen pijnlijke anus afscheiding uit de anus gele huid en geel oogwit opgezette klieren in de liezen jeuk in het haar rond de geslachtdelen en in de bilnaad koorts.

Oorzaken Hoe ontstaat een soa? Bijvoorbeeld: bij een onhygiënisch uitgevoerde tatoeage of piercing; wanneer iemand het scheermesje gebruikt van een besmet persoon; wanneer iemand bij drugsgebruik naalden of spuiten van een besmet persoon gebruikt. Een soa krijg je niet : via een hoestbui; door een insectenbeet; bij zwembadbezoek; door uit het kopje van een ander te drinken. Alleen het herpesvirus kan door het delen van kopjes, glazen of bestek op een ander worden overgedragen.

Laten testen? Bijvoorbeeld in deze situaties: Je zit in een risicogroep. Je hebt verschijnselen van een soa, ook al heb je een condoom gebruikt. Je hebt onveilig gevreeën. Je begint een nieuwe relatie. Op welke soa word je getest? Dat hangt af van: de risicogroep waar jij of je partner inzit, de verschijnselen, als je die hebt, de soa van je partner, als er bij je partner een soa is ontdekt.

Onderzoeken Hoe weet ik zeker dat ik een soa heb? Afhankelijk van de soort soa gebeurt dat met: bekijken van huid en slijmvliezen urineonderzoek onderzoek van afscheiding uit de vagina, penis, anus of keel bloedonderzoek Het kan kort of wat langer duren voordat een soa in bloed of urine zichtbaar wordt. Veilig vrijen Veilig vrijen om soa's te voorkomen Veilig vrijen is de beste manier om soa's te voorkomen. Tongzoenen en elkaar met de vingers bevredigen is over het algemeen veilig.

Zorg dat er geen bloed, sperma, voorvocht vocht dat voor het klaarkomen uit de penis komt of vaginaal vocht op het slijmvlies van de ander komt. Dat verhoogt de kans op overdracht van soa's. Zit je bijvoorbeeld met je vingers in de vagina van je partner en daarna direct in je eigen vagina, dan kan dat wel soa overdragen. Gebruik bij penis-vagina-seks en penis-anus-seks altijd steeds een nieuw condoom. Als je tijdens het vrijen een dildo of kunstpenis uitwisselt doe er dan bij de wissel een nieuwe condoom omheen of gebruik ieder een eigen dildo.

Bij orale seks contact tussen mond en geslachtsdelen: pijpen of beffen geeft een condoom of een beflapje bescherming. Neem geen risico's omdat een sekspartner dat graag wil. Kies je eigen weg. Laat je niet overrompelen door je eigen geilheid. Denk er vooraf over na en zorg altijd voor condooms. Lees van te voren  hoe je een condoom op de juiste manier gebruikt.

Bijvoorbeeld: ik heb geen zin om te praten over condoomgebruik. Hoe gaat het verder? Wat moet ik doen tot ik getest ben op soa? Merk je of denk je dat je mogelijk een soa hebt? Waarschuw je partner. Vrij veilig totdat de uitslag bekend is en jij en je partner behandeld zijn.

Contact met de huisarts bij een soa Bel de huisarts: Om te praten over je vermoeden dat je een soa hebt. Als je je wilt laten testen op soa. Om met je huisarts te bespreken of je meteen kunt starten met de behandeling als dat nodig is.

Bel met spoed de huisartsenpost, huisarts, soa-poli, GGD infectieziekten of zelfs de eerste hulp van een ziekenhuis: Als je onbeschermde seks hebt gehad met iemand die waarschijnlijk hepatitis B of hiv heeft.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl