Oude

Uw kind en seks pijn bij plassen na seks

Donderdag 14st, Juni 2018 4:30:15 Pm
[BANCHOR] geslacht aida
Stuur een gratis bericht
naar dheji
Online
dheji
  • 40 jaar Vrouw, Krab
  • Ravenstein, Netherlands
  • Hindi(Vloeiend), Hindi(Geavanceerd)
  • Advocaat, Criticus
  • ID: 2339661833
  • Vrienden: keeperlit, bazzamer, Toxicoid
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 4
Hoogte / 157 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinker / Ja
Contacten
Naam / Leah
Profiel bekijken: / 1365
Nummer: / +312613-674-55

Beschrijving:

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Seksuele voorlichting moet vaker en uitgebreider besproken worden omdat kinderen daar behoefte aan hebben, zo bleek eerder deze week uit onderzoek van Kenniscentrum seksualiteit Rutgers en het  NOS Jeugdjournaal. Maar hoe doe je dat? Drie op de tien kinderen tussen de negen en twaalf jaar praten op school, thuis of met vrienden nooit over seks, zo kopte NU.

Ruim ouders en kinderen vulden een vragenlijst in over seksualiteit. Het kenniscentrum concludeerde dat de kinderen te weinig weten over seksualiteit. Tijdens de elfde editie van de Week van de Lentekriebels is er deze week veelvuldig over deze onderwerpen gesproken op scholen in het land.

We vonden het percentage van kinderen dat zegt dat ze er geen les over hebben gehad, wordt erg hoog. Het onderwerp moet weer op de agenda komen", zegt Ineke van der Vlugt van Rutgers.

Scholen kunnen daar zelf invulling aan geven, en dat is ook goed. Maar we willen ervoor pleiten dat een aantal onderwerpen, zoals puberteit, frequenter besproken worden. Ouders moeten al over seksualiteit praten als hun kind nog jong is, zegt Petra Hoeve van Qpido, het Seksespecifiek expertisecentrum van de Amsterdamse jeugdhulpinstelling Spirit. Dan kan je een kind al uitleggen wat seksualiteit is en ze vertellen waar de grenzen liggen.

Channah Zwiep, docent Seksuele Opvoeding aan de Universiteit van Amsterdam, benadrukt ook het belang van vroeg beginnen met voorlichten. Als ouders voor die tijd nooit open seksualiteit besproken hebben, is het voor kinderen gênant als zij dit opeens wel doen. Rond acht jaar moeten kinderen die basisinformatie eigenlijk al hebben, zowel de 'technische' kennis als praten over emoties en wederzijds respect, zegt Zwiep.

Dat is struisvogelgedrag. Dat werkt heel goed als basis voor een gesprek. Stel je kind een vraag erover, dan heb je een mooie aanleiding om die informatie aan te vullen. Als ik ouders kan overtuigen om er gewoon mee te beginnen, blijken ze praten eigenlijk best makkelijk te vinden.

Met de komst van internet is de seksuele voorlichting deels veranderd. Zo speelt sexting, het verspreiden van seksueel getint foto- en videomateriaal, een grote rol in de voorlichtingslessen van Qpido, zo legt Hoeve uit.

Ze staan daar zelf niet op, maar delen de beelden wel zonder over de mogelijke consequenties na te denken. Ze kunnen zelf uiteraard ook slachtoffer worden, bijvoorbeeld van grooming. Daar ligt de focus steeds meer op. Volgens Hoeve is het voor ouders soms lastig om hun kind online bij te benen. Maar het is belangrijk om toch dat gesprek aan te gaan. Ook Zwiep wijst op het belang van vroege voorlichting over online gedrag.

Als je pas rond de puberteit gaat vertellen wat ze daar kunnen vinden, dan ben je al te laat. Maak veilige afspraken voor online gedrag. Hang een lijstje naast de computer met regels en ga er eens naast zitten. Zwiep is voor een positieve benadering en wil kinderen op die manier voorlichten. Maak kinderen niet bang door alleen op de gevaren te wijzen.

Bespreek hoe ze zouden reageren als iemand bijvoorbeeld om een blote foto vraagt. De huidige voorlichting die in klassen wordt gegeven, speelt ook in op internet, zegt Van der Vlugt.

Kinderen moeten voorbereid zijn, en dat zeggen we over de hele linie. Ze worden er weerbaarder van en schrikken minder van wat ze zien. Ook online geldt dat. Als ze voorbereid zijn, kunnen ze signaleren wat er wel of niet klopt en tijdig hulp vragen. Er zijn internetfilters die het computerende kind kunnen weghouden bij foute sites, maar dat lost niet alles op, zegt Van der Vlugt. Ouders moeten zich wel realiseren dat het filter thuis wel werkt, maar bij buren, vriendjes en op school ziet een kind alsnog wel hetgeen dat je thuis verbergt.

Het bespreekbaar maken van het onderwerp en daarmee het vergroten van de weerbaarheid van kinderen, moet er uiteindelijk voor zorgen dat seksualiteit weer vaker besproken wordt en de kinderen voldoende gewapend zijn tegen wat zij gaandeweg tegenkomen.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend. Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden. Account avatar. Zo werkt het. Zoeken Zoekopdracht. Zaterdag 09 mei Huidige weersituatie Weer 22 °C Pijltje rechts. TV gids Pijltje rechts. Hoe praat je met kinderen over seks? Zie ook: Dertig procent kinderen tussen negen en twaalf praat niet over seks. Door: NU. Seksualiteit Pijltje rechts.

Gerelateerde artikelen. Twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede: 'Iedereen begon te rennen'. Hoe Man bijt hond uit zijn as herrees: 'We zijn niet op zoek naar emo-tv'. Eigenwijze vechtsportbond UFC laat zich ook in coronatijd niet stoppen. Video Zo verandert een virus bijen in dodelijke indringers.

Eerdere berichten. Het ongemak bij Boer zoekt Vrouw: 'Annemiek moet aan zichzelf werken'. Podcast Hoe een jihadist in een liquidatieproces belandde. Krabben hobbyisten met lijgers en chimpansees zich nu wél achter de oren? Podcast Wat is de impact van nepnieuws rondom 5G? Doe mee aan de live pubquiz van NU. Freek de Jonge: 'Soms is het lastig dat het publiek toch wel lacht'.

Video Sekswerkers op de Wallen: 'Wij worden als verspreiders gezien'. Sander van de Pavert: Eigenlijk ben ik een oplichter. Zes dingen die je misschien niet wist over de bevrijding van Nederland. Podcast Moet je gangstarap verbieden? Laad meer artikelen Pijltje rechts.

Tip de redactie. Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Log hier in. Laat los om te beginnen met uploaden.

Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl