Vrouwen

Naakte arabische vrouwen gevaren anale seks

Zaterdag 8st, Juli 2018 5:45:54 Pm
[BANCHOR] video's porko
Stuur een gratis bericht
naar kstacey
Offline
kstacey
  • 45 jaar Vrouw, Ram
  • Bilthoven, Netherlands
  • Hindi(Mooi zo), Koreaans(Elementair)
  • Nanotechnologie, Notaris, Videograaf
  • ID: 8291365182
  • Vrienden: zsombor_varga, Tachyon, ronayys
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 151 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Eerste
Roken / Ja
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Margie
Profiel bekijken: / 7517
Nummer: / +312853-582-15

Beschrijving:

Stel je voor dat je als vrouw niet met de auto mag rijden, je niet mag kleden hoe je wil, zelfs niet mag gaan waar je wil en dat je voor alles toestemming moet vragen aan je man of zoon.

Het lijkt ondenkbaar, maar dat is het niet voor vrouwen in Saudi-Arabië. Welkom in het land van de oliesjeiks waar een vrouw zelfs geen baas is over haar eigen lichaam. Wat ze koopt, wat ze kookt, of ze mag werken tot zelfs een bad nemen. En als die er niet is, ligt alle macht bij de zoon. Want vrouwen staan bij wet nog altijd op de tweede plaats.

Over eender wat. Hakt ze zelf knopen door, is ze ongehoorzaam en verdient ze klappen. Dag mag in het land dat sinds vorige week lid is van de VN-commissie voor Vrouwenrechten. Die verkiezing heeft het meest vrouwonvriendelijke land ter wereld onder meer te danken aan een ja-stem van België. Human Rights Watch publiceerde vorig jaar nog een rapport over de situatie van de vrouwen in het land van de sjeiks.

De resultaten waren op zijn zachtst gezegd schokkend. Mijn eigen zoon die ik op de wereld heb gezet, beslist nu over wat ik mag en niet mag.

En als het moet, mag hij me zelfs slaan. Alles wat ik wil doen, moet ik eerst aan hem vragen. Daarom alleen wil ik nooit trouwen. Ik wil niet dat een man, ook al zou het dan mijn man zijn, mij controleert en dicteert.

Het is een vorm van slavernij Het lijstje met verplichtingen voor de vrouw in Saudi-Arabië is lang, zeer lang. Terwijl hun rechten op een hand te tellen zijn. De meeste vrouwen, zeker de jonge, ervaren het allemaal als zeer vernederend.

De ouderen hebben er zich al lang bij neergelegd, omdat ze nooit anders hebben geweten. Wil een vrouw op reis, kan ze dat niet zonder haar man. Hij moet ook zorgen voor het paspoort, want vrouwen mogen dat niet zelf aanvragen of ophalen. Ze zouden het toch niet krijgen. Ook werk zoeken kan enkel mits toestemming. En veel openbare plaatsen zijn gewoon verboden voor vrouwen. Op alcoholische dranken nuttigen staan zelfs strenge straffen. Veel vrouwen worden mishandeld. Scheiden is onbespreekbaar en zelfs verboden.

Gebeurt het toch, blijft hun ex-man wel hun voogd en blijft hij voor een groot stuk hun leven bepalen. Modieus gekleed lopen is al helemaal ondenkbaar. Ze mogen enkel buiten in een lang zwart gewaad dat ongeveer hun volledige lichaam bedekt. Zo kunnen ze mannen niet op wilde gedachten brengen. En wanneer iemand het toch zou riskeren om iets te bloot te lopen, is er nog altijd de mutawa, de religieuze politie.

Die agenten liggen constant op de loer. Met een stok in de handen, klaar om wat tikken uit te delen. Saudi-Arabië is het enige land ter wereld waar het vrouwen in nog altijd bij wet verboden is om auto te rijden. De Saudische prins en miljardair Al-Walid ben Talal stelde vorig jaar voor om vrouwen toch te laten rijden.

Het lid van de koninklijke familie, dat echter geen enkel politiek ambt bekleedt, is voorzitter van Kingdom Holding Co, dat belangen heeft in de Amerikaanse bankreus Citigroup en het attractiepark Euro Disney.

Hij verdedigt al geruime tijd de rechten van vrouwen in Saudi-Arabië. Maar aangezien hij officieel niets te zeggen heeft, maakt zijn voorstellen weinig kans. Als een echtgenoot de tijd vindt om zijn echtgenote te voeren, betekent dat volgens hem dat hij afwezig is op zijn werk, wat een invloed heeft op de productiviteit. Mannen mogen ook meer dan een vrouw hebben.

De twee jaar geleden overleden koning Abdullah had er zelfs dertig! Hun vier dochters zitten al meer dan tien jaar opgesloten binnen de muren van het koninklijk paleis en leiden er een verschrikkelijk bestaan. Misschien één lichtpuntje: Saudische vrouwen mochten tot niet stemmen, maar daar is verandering in gekomen. Koning Abdullah nam de beslissing na een onderhoud met de belangrijkste geestelijken van het land. Het was veruit de grootste hervorming die de vorst doorvoerde sinds hij in aan de macht kwam.

Amper Voorts stelden vrouwen zich verkiesbaar, naast 5. Vrouwen mochten geen campagne voeren over vrouwonvriendelijke wetten. Een paar tientallen vrouwen raakten uiteindelijk verkozen. Aziza al Yousef is een van de weinig vrouwenactivisten in het land. Enkele jaren geleden hield ze een petitie tegen de wetgeving die de vrouwenrechten volledig aan banden legt. De meeste vrouwen durfden zelfs niet deel te nemen.

Uit schrik voor de consequenties. Er zijn toen voorstellen geformuleerd voor de regering, maar daar is het bij gebleven.

Zo erg is het. Maar wat ons meer verontrust is dat er geen beterschap komt, integendeel. Om de twee jaar komt de regering met nieuwe vrouwonvriendelijke wetten op de proppen. Ze zag het als een groot avontuur. Want de wereld moest weten hoe het er daar aan toe gaat. Ik had me ontworsteld aan een zeer strenge katholieke jeugd en gestort in de armen van een veel oudere man. Toen die relatie op de klippen was gelopen, lonkte het avontuur.

Saudi-Arabië, een land dat bulkte van het geld, was een droom. Doe je dat wel, dan kun je rekenen op zware straffen, klonk het. In het begin vond ze het spannend om naast de lijntjes te kleuren.

Ze ging uit, had een relatie met een lokale man, ging naar feestjes waar ze niet mocht komen en dronk alcohol. Maar na een tijd begon ze schrik te krijgen. Omdat alle dreigementen geen holle woorden waren. Dat besefte ze toen ze op een dag getuige was van een publieke onthoofding. Mijn zone.

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2019-2020 vulkaaneifel.nl